Rengöring ventilationskanal i tvättstugan och kabelbyte bredbandet

Hej

Måndag 13 juni från kl 14 och ca 1 timme framåt,  får vi våra ventilationskanaler i tvättstugan rengjorda. Rengöring sker en gång per år eftersom att det dammar mycket från tvätt och torktumlare/skåp. Detta görs för att minimera risken för överhettning och för att få bättre effekt från torkskåp och tumlare.

Tvätttiden är blockerad under den tid som rengöringen skall utföras.

Tänk på att det är mycket viktigt att du rengör filtret både i tumlaren och torkskåpet efter användning. I torkskåpet sitter filtret i skåpets tak. Dra den lilla "flärpen" åt höger och nedåt så lossnar hela filterramen. På motsvarande sätt sätter du tillbaka ramen efter rengöringen.  

När det gäller kabelbytet till bredbandet har Bredbandsbolagets entreprenörer varit hit och tittat på vår anläggning. De skall i största möjliga mån använda befintliga kanaler i trapphuset och ingångar till lägenheterna. Eventuellt kan det bli för trångt på vissa ställen eftersom att de inte kan ta bort de gamla kablarna som på något sätt är sammanbundna med TV-kabeln. Arbetet i trapphuset startas under september och därefter, månadsskiftet september- oktober, kommer arbetet i lägenheterna att startas. Ni kommer att få meddelande i brevlådan vilka tider som tillträde till respektive lägenhet behöver ges.
Uttag för bredbandet kommer att monteras på närmaste ställe där kabeln går in i lägenheten, på samma sätt som nuvarande. Om ni vill ha uttaget flyttat sker det på egen bekostnad. Mer info om detta kommer när vi närmar oss installationstillfället.

/Styrelsen genom Kerstin