Brandsäkerhet, trädgård och nya stadgar

Hej, som ni säkert sett har vi nu monterat 5 st brandsläckare i trapphuset.
Dessa finns på plan -2 och -1 eftersom att vi på dessa plan har bastun och tvättstugan som är de mest brandfarliga utrymmena i vår fastighet samt plan 1, 3 och 5.
I omklädningsrummet utanför bastun sitter en brandvarnare som är trådlöst kopplad till en varnare i trapphuset på plan -2.
Om det skulle börja brinna i trapphuset skall de som ev finns i bastun bli varse detta och snabbt kunna söka sig ut. Detta gäller även åt andra hållet dvs om det börjar brinna i bastun startar brandvarnaren i trapphuset.
Förhoppningsvis skall vi inte behöva använda vare sig brandsläckare eller höra brandvarnaren tjuta.
Jag vill även påminna er som inte har någon brandvarnare i er lägenhet att vi har ett antal på lager som ni kan få. Skicka ett meddelande på föreningsmailen bojen9@gmail.com om ni behöver en.

Föreningen har tecknat ett brukaravtal med Stockholm stad vilket innebär att vi själva tar hand om vår lilla "trädgård" på entrésidan. Under de närmaste veckorna kommer vi att jobba med att anlägga rabatter längs husväggarna och förbereda för att plantera några buskar mot trottoaren. Alla medlemmar är välkomna att hjälpa till. Nästa vecka kommer vi att fräsa upp rabatter för buskar och förbättring av gräsmattan närmast porten. Tisdag 29 sept kommer matjord att levereras i säckar. Dessa läggs på den befintliga gräsytan. När jorden kommit finns det mycket jobb för den som är intresserad att hjälpa till att få ut den i rabatterna mm.

De av stämman godkända nya stadgarna är nu skickade till Boverket för deras godkännande. Dessa gäller från och med att Boverket godkänt dem och läggs då upp på vår websida.

/Styrelsen genom Kerstin